Urheilu

Jari-Matti Latvalan Meksikon MM-rallista tuli painajainen – joutui hakemaan joesta vettä

Jari-Matti Latvala

Lehdistökuva / Toyota

Toyotan suomalaiskuljettaja Jari–Matti Latvala haluaa varmasti unohtaa Meksikon MM-rallin nopeasti. Suomalainen kärsi epäonnesta ja huonosta tuurista enemmän kuin tarpeeksi.

Latvalan kisa meni pieleen jo perjantaina, kun hän joutui keskeyttämään jälleen kerran laturivian vuoksi. Latvala jatkoi kisaa ralli 2-säännön turvin ja ylsi lopulta kahdeksanneksi. Latvala oli ainoa suomalainen, joka pystyi keräämään Meksikosta MM–pisteitä kokonaistilanteen perusteella. Esapekka Lappi nappasi Power Stagen viidennellä sijalla yhden pisteen.

Latvalan draama jatkui vielä aivan kisan lopussakin. 

– Toiseksi viimeisellä erikoiskokeella oli oikealle kääntyvässä mutkassa kivi, joka osui auton pohjaan ja jollain tavalla rikkoi jäähdyttimen. Ryhdyin korjaamaan sitä ja juoksin joelle 500 metrin päähän hakemaan vettä, jotta saimme sitä jäähdyttimeen ja pulloihin, Latvala paljasti WRC:n suorassa lähetyksessä.

– Pohja tuli korjatuksi vain puoliksi, joten piti ajaa varovaisesti, sillä kivien yli ajaminen ja hyppiminen olisi voinut rikkoa auton etupään kokonaan, Latvala jatkoi.

Latvalan kausi on alkanut surkeasti. Kaikki kauden kolme ensimmäistä kisaa ovat menneet enemmän tai vähemmän penkin alle.

Rallin MM-sarja jatkuu seuraavaksi täysin erilaisissa olosuhteissa, kun sarja siirtyy takaisin Eurooppaan. Korsikan MM–ralli ajetaan maaliskuun lopulla. Korsikalla ajetaan asfaltilla.

Ville Hirvonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat