Paikalliset

Koulupoika yritti ajaa mopoautolla vihamiehensä päälle useita kertoja – oikeus tuomitsi teot pahoinpitelyn yrityksinä

Tahalliset yritykset ajaa mopoautolla toisen päälle olivat käräjäoikeuden lainvoimaisen tuomion mukaan pahoinpitelyn yrityksiä. Kuvituskuva.

MÄNTSÄLÄ | Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on antanut ratkaisunsa kaksi vuotta sitten Mäntsälässä tapahtuneista rikoksista, joiden yhteydessä tuolloin 16-vuotias keravalainen poika yrittää ajaa mopoautollaan kolme kertaa vihamiehensä päälle.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi teot pahoinpitelyn yrityksinä.

Nuorukaisen kohteena oli toinen nuorukainen, jonka kanssa hän oli riitautunut. Teot tapahtuivat Mäntsälässä, jossa nuorukainen kävi tuolloin koulua.

Mopoautoa kuljettanut poika tuli täysi-ikäiseksi tämän vuoden alussa, mutta rikosten tekohetkellä hän oli alaikäinen.

Hänet tuomittiin nuorena henkilönä tehdystä kolmesta pahoinpitelyn yrityksestä ja laittomasta uhkauksesta 6 kuukauden ehdolliseen vankeustuomioon.

Lisäksi hänet määrättiin valvontaan, joka päättyy viimeistään ehdollisen tuomion koeajan loppuessa tammikuussa 2021.

Tuomio on lainvoimainen.

Mopoauton alle oli jäädä myös sattumalta paikalla ollut nainen.

Vastaajan ensimmäiset yritykset ajaa vihamiehensä päälle ja tämän uhkailu väkivallalla tapahtuivat helmikuussa 2017 Mäntsälän urheilukentän vieressä kulkevalla kevytväylällä.

Kohteena ollut nuorukainen väisti hyppäämällä kevytväylältä pensaikkoon ja toisella kerralle lumipenkalle. Mopoautonuorukainen yritti ajaa sinnekin hänen perässään.

Mopoauton alle oli jäädä myös paikalla sattumalta ollut ulkopuolinen nainen. Hänkin joutui väistämään mopoautoa välttääkseen jäämästä sen alle.

Kolme päivää myöhemmin nuorukainen yritti ajaa vihamiehensä päälle kansalaisopiston pihalla. Kohteena ollut nuorukainen kuuli lähestyvän mopoauton ääneen ja ehti hypätä sen alta pois kansalaisopiston oviaukkoon.

Myönsi ajaneensa, mutta kiisti yrittäneensä ajaa päälle.

Syytteessä ollut nuorukainen myönsi kuljettaneensa mopoautoa urheilukentän tapahtumien yhteydessä, mutta hän kiisti yrittäneensä ajaa kenenkään päälle.

Tapahtumia kansalaisopiston pihalla hän ei kertomansa mukaan tunnistanut. Oikeus kuitenkin katsoi hänen olleen mopoauton kuljettajana tuolloinkin.

– Jos yritetyt pahoinpitelyt olisivat onnistuneet seuraukset olisivat voinee olla vakavia. Vastaajan nuoresta iästä huolimatta sakkorangaistus ei sen vuoksi ole riittävä, käräjäoikeuden tuomiossa perustellaan vankeusrangaistusta.

Tuomitulla nuorukaisella ei ollut aiempaa rikoshistoriaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Laista paljastui porsaanreikä – Yle: 15-vuotias voi päästä ajamaan moottoritielle mopoauton hinnalla7.8.2018 17.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat