Paikalliset

Mäntsälän Osuuspankki ei päättänyt yhdistymisestä, asia uuteen käsittelyyn huhtikuussa

Toimitusjohtaja Heikki Kananen on vahvasti fuusion kannalla.

Pasi Huuhtanen

Mäntsälän Osuuspankki ei päättänyt yhdistymisestä Keski-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan Osuuspankkien kanssa torstai-iltana, kun pankin edustajisto kokoontui. Päätös siirtyy käsiteltäväksi edustajiston varsinaisessa kokouksessa huhtikuun alussa.

Keski-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan Osuuspankkien edustajistot sen sijaan päättivät yhdistymisestä eilisissä kokouksissaan. Uudenmaan Osuuspankki aloittaa toimintansa 1. lokakuuta tänä vuonna.

Mäntsälän Osuuspankin mukaan tulo Uudenmaan Osuuspankkiin vaatii yhdistymispäätöksen Keski-Uudenmaan Osuuspankkiin, jonka nimi muuttuu yhdistymisten jälkeen Uudenmaan Osuuspankiksi.

Mäntsälän Osuuspankin edustajiston piti käsitellä yhdistymispäätös eilen.

Keski-Uudenmaan ja Mäntsälän Osuuspankkien yhdistymisasiassa huomattiin viime metreillä tekninen seikka, joka pitää varmistaa. Se olisi voinut johtaa omistaja-asiakkaan moitemahdollisuuteen, olipa edustajiston päätös myönteinen tai kielteinen. Tämän vuoksi päätöksenteko päätettiin siirtää huhtikuun alussa pidettävään varsinaiseen edustajiston kokoukseen.

Mäntsälän Osuuspankin toimitusjohtaja Heikki Kananen kommentoi, että Uudenmaan Osuuspankin syntyminen on joka tapauksessa tosiasia.

– Jos emme lähde mukaan, viereemme tulee yksi Suomen suurimpia osuuspankkeja, jonka kilpailukyky ja mahdollisuus tuottaa omistaja-asiakkailleen etua pankin asiakkuudesta on aivan toinen kuin tänä päivänä olisi yksin pieneksi jäävän Mäntsälän Osuuspankin. Toimimme Suomen kilpaillummalla alueella, isojen osuuspankkien lisäksi isot kansainväliset kilpailijat määräävät kyllä palveluidemme hintatason. Lisäksi pankkien toimintaympäristö ja -mahdollisuudet muuttuvat lyhyelläkin aikavälillä huomattavasti. Olemme toimialueen suurimmassa murrostilanteessa ja se meidän olisi hyvä aidosti myöntää ja toimia sen mukaisesti jo ihan lähitulevaisuutta ajatellen, sanoo yhdistämistä kannattava Heikki Kananen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Keski-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan Osuuspankit yhdistyvät – Mäntsäläkin mielii mukaan, mutta päätös siirtyi1.3.2019 10.46

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat