Paikalliset

Nivoksen asiakkaille etäluettavat vesimittarit

Nivos aloittaa helmikuussa Mäntsälässä etäluettavien mittareiden asentamisen.

Matti Immonen

Vesi- ja energiayhtiö Nivos vaihtaa seuraavan neljän vuoden aikana kaikkien vesiasiakkaidensa vesimittarit etäluettaviksi malleiksi.

Mittareiden nykyaikaistamisen myötä asiakkaiden vesilaskutus muuttuu ajantasaisemmaksi ja täsmällisemmäksi. Etäluettavat mittarit mahdollistavat myös vedenkulutuksen reaaliaikaisen seurannan.

– Etäluettavat vesimittarit helpottavat asiakkaidemme elämää ihan konkreettisesti, kun mittarilukemia ei tarvitse enää toimittaa meille omatoimisesti. Asiakkaat eivät myöskään saa enää kerran vuodessa summaltaan joskus yllättävääkin tasauslaskua, vaan laskutus perustuu jatkossa arviolaskujen sijasta veden todelliseen kulutukseen”, kertoo Nivoksen verkostoinsinööri Niko Nurmio.

Nivoksen tulevaisuuden suunnitelmissa on rakentaa asiakkaille vedenkulutuksen maksuton seuranta verkkoon.

– Uusien mittareiden myötä voimme tarjota jo nyt asiakkaille lisäpalveluna helppoa tapaa seurata omaa vedenkulutustaan mittarikohtaisella tabletilla. Jos oma vesilasku tuntuu suurelta, palvelun avulla asukas voi löytää syyn normaalia korkeampaan vedenkulutukseen esimerkiksi vesisyöpöistä kodinkoneista tai pitkistä lämpimistä suihkuista, Nurmio toteaa.

Etäluettava vesimittari tunnistaa kiinteistössä mahdollisesti syntyvän vesivuodon ja antaa niistä hälytyksen mittarilla.

– Tiedon avulla vuotoihin päästään nopeammin ja helpommin käsiksi ja parhaassa tapauksessa se voi estää ison vesivahingon syntymisen asiakkaiden kotona, Nurmio iloitsee.

Etäluettavien vesimittareiden asennukset aloitetaan helmikuussa Mäntsälän Jurvalasta, Männiköstä ja Anttilasta, ja vuodessa arvioidaan vaihdettavan noin tuhat mittaria.

Seuraavan neljän vuoden aikana Nivos vaihtaa kaikkiaan noin 3500 vesimittaria. Mittarinvaihto on asiakkaalle maksuton, ja asiakkaisiin otetaan ennakkoon yhteyttä asennusajankohdan tiimoilta.

Vesimittareiden käyttöikä on akun kestosta johtuen noin 16 vuotta.

Etäluettavat mittarit ovat koko asiakaskunnalla käytössä vasta muutamalla vesiyhtiöllä Suomessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat