Paikallisurheilu

Elektroniikan ja nuorten voimalla – K-UAS hankki elektroniset taululaitteet

Tuusulan kunnan vapaa-aikapalveluiden päällikkö Risto Kanerva tähtäsi tarkasti Tuusulan uimahallin alakerran radalla.

Heikki Löfman

TUUSULA | Noin 190-jäseninen, jo vuonna 1931 perustettu Keski-Uusimaan Ampumaseura katsoo voimakkaasti tulevaisuuteen.

Siitä kertoo jo se, että seura on hankkinut Tuusulan uimahallin alakerrassa sijaitsevalle ilma-aseradalle kymmenen uutta elektronista InBand-taululaitetta, joita maanantaina kävivät kokeilemassa Keravan ja Tuusulan liikuntapomoportaat Eeva Saarisen ja Risto Kanervan johdolla.

Tuusulan uimahallin alakerran tila on seuran ykköspaikka talvella. Kesällä seuran ohjelmassa on ruutiaseammuntaa, jota on Hyrylässä sijainneen varuskunnan lakkauttamisen jälkeen järjestetty pääasiassa Mäntsälän Urheilijoiden radalla Hirvihaarassa.

– Toiminta tukeutui aikanaan vahvasti varuskuntaan ja silloin lajikirjokin oli laajempi. Parhaimmillaan seurassa oli noin 450 jäsentä, seuran ex-puheenjohtaja ja nykyinen asevastaava ja monessa mukana oleva puuhamies Antti Tervola kertoo.

K-UAS:n kotipaikka on Hyrylässä mutta se on nimensä mukaisesti alueellinen seura, jossa on harrastajia lähialueen eri kunnista.

Nyt seurassa on nähty, että nuorten valmennus vaatii hyviä harjoitusolosuhteita, mikä johti yli 10 000 euron investointiin kymmenen elektronisen taululaitteen saamiseksi.

– Tavoite on, että joku päivä saamme radan lopuillekin paikoille vastaavat laitteet, Tervola kertoo 20-paikkaista rataa silmäillessään.

Nuorille kisaajille elektroniset taulut ovat tärkeitä siinäkin mielessä, että kaikki isommat kilpailut käydään niihin. Nyt kun laitteistoon tottuu jo harjoituksissa, ei kisapaikalla tarvitse antaa tasoitusta.

– Kyllä tämä tuo paljon lisää harjoitteluun. Juuri tuo kisajuttu on tärkeä, ja onhan se helpompaa, kun nyt näkee suoraan näytöltä, mihin on osunut, ampumaurheiluliiton tehovalmennettaviin kuuluvat nuoret K-UAS-ampujat Roni Airo, Henrik Karlsson ja Roope Hyytiäinen pohtivat.

Nuorissa on K-UAS:nkin tulevaisuus, vaikka myös varttuneempia ampujia mahtuu joukkoon.

Seura järjestää vapaita tutustumisammuntoja lauantaisin, minkä jälkeen jokainen voi tehdä päätöksen oman harrastuksensa jatkamisesta. Seuran nuorten ohjaajana ja valmentajana toimii Suomen ampumaurheiluliiton Etelä-Suomen alueen kivääri-, pistooli- ja kultahippuvalmentaja Kimmo Loponen.

K-UAS omaa hyvät suhteet liittoon muutenkin, sillä seuran alueyhteistyövastaava Timo Laurila toimi tähän vuoteen saakka Suomen ampumaurheiluliiton varapuheenjohtajana.

Liitto juhlii tänä vuonna satavuotista historiaansa, ja Laurila on yhä mukana satavuotisjuhlatoimikunnan toiminnassa.

Historiaa siis riittää – sekä liitossa että seurassa.

Ja mikä positiivisinta, myös tulevaisuudessa näyttäisi riittävän potkua.

Keski-Uusimaan Ampumaseura ry

Perustettu 1931.

Jäseniä noin 190.

Seuran tavoitteena on alueellisen ampumaurheilun edistäminen ja kehittäminen sekä alan tietouden levittäminen.

Toiminta jakaantuu kesä- ja talvikauteen. Talvella ammutaan pääasiassa ilma-aseilla ja kesäkautena ruutiaseilla.

Kesäkautena seuralla on käytössään ulkoradat Mäntsälän Hirvihaarassa. Talvikaudella ammutaan Tuusulan uimahallin alakerrassa ilma-aseilla. Talvisin on mahdollisuus ampua myös pienoispistoolilla Taistelukoulun sisäradalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat