Paikalliset

Viime vuonna päätettiin: Uimahalli tulossa, samoin Ehnroos

Sanooko joku: uskoisko tuota?

Tämä porukka ansaitsee kotihoidon. Juulia Luukka toivoi elokuun lehtijutussa kotihoidon kuntalisän toteutuvan Mäntsälässä. Ja niin myös kävi. Juulian sylissä Bertta, sitten Iisak, Aava ja Fiona. Kotihoidon kuntalisän lisäksi valtuusto päätti päivähoito-oikeuden laajentamisesta koskemaan kaikkia vanhempia. Subjektiivinen päivähoito-oikeus tulee Mäntsälän ensi elokuussa.

Pasi Huuhtanen

Viime vuoteen kuului Mäntsälässä niin ilon kuin surunkin aiheita.

Tässä muutamia poimintoja.

Suurin osa kuntalaisista taitaa iloita loppuvuodesta tehdystä päätöksestä, joka käytännössä varmisti uimahallin, tai vesiliikuntakeskuksen rakentamisen Mäntsälään.

Hallin tuloa on puuhattu Mäntsälässä noin 40 vuotta eli kyseessä on niin sanottu hidas kiire. Hallin paikka on vielä päättämättä, mutta suunnitteluun on varattu tälle vuodelle 500 000 euroa.

Alkuvuodesta herätti paljon keskustelua viimeistenkin pikavuorojen kaikkoaminen Mäntsälän keskustasta. Vuoden alusta lähtien pikavuoron kyytiin pääsi Mäntsälässä vain taivaltamalla moottoritien pohjoisen liittymän varteen.

PresidenttiSauli Niinistö kävi vaalien alla visiitillä ja hän myös sai Mäntsälästä enemmän ääniä kuin maassa keskimäärin. Ja tuli valituksi toiselle kaudelle.

Aluedemokratiaa viriteltiin Mäntsälään kuntalaiskokouksilla. Tänä vuonna demokratiakokeilu on tarkoitus viedä tositoimiin ja kuntalaiset saavat käyttöönsä rahaa erilaisiin lähihankkeisiin.

Mäntsälänjoen kunnostus alkoi kunnan työnä. Tätä ennen sitä oli tehty talkooporukoilla kirkonkylällä.

Kunnan väkiluvun lasku alkoi huolestuttaa. Väki väheni jo vuonna 2017, ensimmäistä kertaa yli 40 vuoteen ja viime vuoden aikana mietittiin, mitä asialle voisi tehdä. Vastaukseksi haetaan esimerkiksi kunnan palvelujen modernisointia yhteiskäyttöautoilla ja kaupunkipyörillä. Näitä ei vielä ole, mutta päätökset hankkimisesta tehtiin vuonna 2018.

Amizzan ränsistyneen rakennuksen purku alkoi ja paikalle päätettiin rakentaa kuntalaisten yhteinen tori, ei asuintaloja.

Kuntalaisille perustettiin kaksi yhteistä olohuonetta eli paikkaa, joihin voi mennä omia aikojaan, mikäli sattuvat olemaan auki. Toinen on Citymarketin aulassa ja toinen Mustassamäessä.

Kirkonkylään perustettiin mopotalli nuorille pärtsäilijöille ja mutterinvääntäjille.

Kodinkoneliike Expert lopetti. Myöhemmin paljastui, että urheiluliike Kesport muuttaa entisiin Expertin tiloihin. Kesportin muutto toteutuu vasta alkaneena vuonna.

R-kioskit lopettavat nykyisillä paikoillaan ja tilalle tulee yksi uusi ärrä, nyt Osuuspankin taloon.

Kahvila ja teekauppa Runda Munken lopetti. Kirkolla kuitenkin aloitti huhtikuussa uusi kahvila, Kulmakonditoria Keskuskadun varrella.

Postin järjestämä jätepaperinkeräyksen loppuminen sapetti Mäntsälän kylillä elokuussa.

Samoihin aikoihin iloittiin Sälinkäällä kyläläisten talkoilla aikaansaadun leikkipuiston valmistumista. Sälinkäällä myös muurattiin uuden alakoulun peruskivi.

Uusi apteekki sai toimintaluvan. Mäntsälän toinen apteekkiliike on tulossa ensi kevään aikana.

Loppuvuodesta saimme kuulla, että Mäntsälän Osuuspankki suunnittelee sulautumista Keski-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan osuuspankkien kanssa. Asia on vielä auki. Pankkien edustajistot päättävät mahdollisesta fuusiosta 28. helmikuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat