Urheilu

Polvensa MM-finaalissa telonut Suomen kapteeni palasi penkille – "Olen ”last man standing”, totta kai"

Aarne Talvitie

MTV:n uutisvideo

Suomi voitti jääkiekon alle 20–vuotiaiden MM–kultaa lyötyään loppuottelussa Yhdysvallat 3–2. Suomen kapteeni Aarne Talvitie loukkasi loppuottelussa polvensa, mutta yritti pelata siitä huolimatta. 

– Polvi jotenkin vääntyi. En tiedä, mitä siinä kävi. Laitettiin hyvät teippaukset, että sillä pystyi vielä vähän aikaa pelaamaan, mutta sitten kolmannen erän puolivälissä muljahti vähän ikävästi. Siinä vaiheessa tajusin, että jos mä täällä jäällä pysyn, minusta on enemmän haittaa kuin hyötyä, kommentoi Talvitie.

Talvitie ei poistunut pukusuojaan kuin teippausten ajaksi.

– Oli se pakko palata penkille. Ei mulla hermot kestäneet katsoa sitä sieltä kopista telkkariruudulta. Oli pakko mennä sinne tsemppaamaan kavereita. Annoin kaikkeni, minkä pystyin.

 

 

Suomi aloitti turnauksensa takkuisasti, mutta voitti kultaa. Epäilyistä huolimatta.

– Ihan mieletön kasvutarina. Eihän tästä parempaa voi tehdä. Alkusarjassa Ruotsi-peli oli meiltä vähän heikko, mutta tuli tunne, että ei saamari, kyllä tänne ollaan voittamaan tultu. Nyt pitää vähän muuttaa peliä. Tosi hienosti jätkät pelasivat sitten. Ei tässä sanat enää riitä kertomaan, kuinka hieno joukkue tämä on ollut, Talvitie sanoi.

– Ihan käsittämätöntä, että pystyttiin nostamaan peliä tolleen ja pystyttiin lopulta voittamaan turnaus, Talvitie lisäsi.
Voittomaalin teki Kaapo Kakko, kun pelaamatta oli vajaat puolitoista minuuttia. Vuonna 2001 syntynyt Kakko saattaa olla ensi kesänä koko NHL:n ykkösvaraus.

– Kuinka monitaitoinen se on tekemään hommia. Kuinka hyvä se on fyysisessä pelaamisessa. Kuinka hyvin se pystyy antamaan kulmissa takaisin. Tosi monipuolinen pelaaja. Tuli hänen turnauksensa yhteenveto, kun hän pääsi tekemään sen maalin. Riparista kylmästi sisään, kehui Talvitie Kakkoa.

 

 

Kapteenina Talvitie pääsi nostamaan pokaalia ensimmäisenä.

– Eihän tuossa sanat riitä. Eihän sitä tajua. Ihan käsittämätöntä. Tajuaa vasta pari päivää myöhemmin, mitä on tullut saavutettua. Kuinka harva pääsee tätä kokemaan. Me kyllä ansaittiin tämä, hän sanoi.

Edessä ovat vielä voitonjuhlat. Talvitie aikoo juhlia kipeästä polvestaan huolimatta täysillä ja poistua juhlista viimeisenä.
– Totta kai. Näytän, miten homma hoidetaan. Olen ”last man standing”, totta kai.

Teksti: Otto Palojärvi, Vancouver.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Video: Näin Nuorten Leijonien pukukopissa juhlittiin MM-kultaa – "Kanadaa vastaan tajusimme, miten hyviä olemme"6.1.2019 10.28
Maalipaikan tuhrinut USA:n megalupaus pidätti kyyneliään – "Se ei vain mennyt sisään"6.1.2019 10.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat