Paikalliset

Lääkäripäivystys säilyy ennallaan Mäntsälän terveyskeskuksessa

ylilääkäri Mäntsälän lääkärit ovat saamassa uuden esimiehen lähiaikoina.

Mäntsälässä säilyy lääkäripäivystys ja se toimii jo tänä viikonloppuna, Keusoten avopalvelujen päällikkö Susanna Pitkänen kertoo.

arkisto/Tiina Örn

Mäntsälän terveyskeskuksen lääkäripäivystystä ei olla ajamassa alas tai vähentämässä, vakuuttaa Keski-Uudenmaan Soten avopalvelujen päällikkö Susanna Pitkänen.

– Sellaisia puheita tai suunnitelmia ei ole, hän kertoo.

Terveyskeskuksessa tapahtui vuodenvaihteessa paljon, kun keskukseen iski lääkärivaje samaan aikaan, kun sote-palvelujen tuottaminen siirtyi Mäntsälän kunnalta Keski-Uudenmaan Sotelle eli Keusotelle. Tapahtumat eivät liity millään tavalla toisiinsa, Pitkänen korostaa.

Syy lääkärivajeeseen on hänen mukaansa ainoastaan Mäntsälän kunnan toimissa.

– Kunnan solmima sopimus (terveydenhuoltoyritys) Attendon kanssa loppui vuoden vaihteessa ja lääkäripäivystys siirtyi terveyskeskuksen omille lääkäreille. Tämän asian kanssa ei Keusotella ollut mitään tekemistä. Mäntsälän kunta kävi syksyn aikana neuvotteluja sopimuksen jatkamiseksi, mutta se ei onnistunut, Pitkänen sanoo.

Palvelujen siirtyminen Attendolta omille lääkäreille hankaloitti päivystystä siksi, että terveyskeskuksen virkalääkäreillä ei ole päivystysvelvoitetta. Alkaneen vuoden ensimmäiset arkipäivät lääkäripäivystys Mäntsälässä on loppunut kello 16, kun se normaalisti kestää kello 18 asti.

Palvelun supistaminen herätti epäilyksiä Mäntsälän lääkäripäivystyksen alasajosta. Nämä Pitkänen haluaa kumota.

Päivystys alkaa toimia, Pitkänen vakuuttaa.

– Alkavana viikonloppuna Mäntsälän terveyskeskuksessa on lääkäripäivystys, hän kertoo.

Lääkäripäivystystä jouduttiin joskus, mutta harvoin sulkemaan myös Attendon aikana kello 16, kun päivystävä lääkäri sairastui. Tämän vuoden alun tilanne oli kuitenkin erilainen, kun lääkäreillä ei ole päivystysvelvoitetta.

Lääkäreiltä on myös puuttunut lähiesimies, jonka tehtäviin tällaisen tilanteen selvittäminen kuuluu. Mäntsälän terveyskeskuksen lääkärit ovat saamassa uuden esimiehen lähiaikoina, Pitkänen kertoo.

– Nimi on jo tiedossa, mutta koska nimiä ei ole sopimuksessa, en voi vielä kertoa kuka hän on.

Terveyskeskus on ollut ilman ylilääkäriä reilun viikon.

Mäntsälän johtava ylilääkäri Ari Laakkonen siirtyi Keusoteen keskitettyjen palvelujen päälliköksi ja ylilääkäriksi valittu Kati Kettunen puolestaan irtisanoutui joulukuun lopussa.

Vuoden alussa aloittanut Keusote vastaa Hyvinkään, Järvenpään, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisen ja Tuusulan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat