Paikalliset

Lampola konkurssiin, koulukuljetuksille löydetty uudet liikennöitsijät

Jyrki Lampolan autojen ajot loppuivat joulukuussa.

Arto Jussila

Taksipalvelu Jyrki Lampola on konkurssissa.

Yrityksessä oli aloitettu kesäkuussa yrityssaneeraus, mutta Espoon käräjäoikeus päätti joulukuun alussa keskeyttää saneerauksen. Yrityksellä ei oikeuden käsityksen mukaan ollut maksuvaraa velkoihinsa.

– Autot eivät enää aja, yrittäjä Jyrki Lampola kertoo.

Tämä koskee molempia hänen yrityksiään. Jyrki Lampolalla on myös toinen kuljetusalan yritys, Liikenne Lampola Oy.

Liikenne Lampolalla on ollut koulukuljetusvuoroja Nummisten, Arolan, Hyökännummen ja Kirkonkylän alakouluille.

– Koulukuljetusvuoroille on hankittu nopealla kilpailutuksella uudet liikennöitsijät, kunnan hallintojohtaja Esa Siikaluoma kertoo.

Uudet liikennöitsijät aloittavat kuljetukset ensi maanantaina, kun kevätlukukausi alkaa. Nummisten koululle ajaa Inter Kuljetus, Arolan ja Hyökännummen kouluille Korsisaari. Kirkonkylän koulun ajot hoitavat Inter Kuljetus, Korsisaari ja Mäntsälän Palvelutaksi Ky. Myös Liikenne Seppälä ajaa joitakin Lampolalta jääneitä kouluvuoroja.

Tietoja kouluvuorojen liikennöitsijöistä löytyy osoitteesta https://www.mantsala.fi/perusopetus/koulut-ja-palvelut/koulukuljetukset.

Yrityksen konkurssi on sikäli erikoinen, että Taksipalvelu Jyrki Lampola oli voittoa tuottava yritys ja sillä on omaisuutta.

Yrityssaneerausselvityksen mukaan yrityksen liikevaihto oli viime vuoden alkupuoliskolla tasaisesti 50-60 000 euron luokkaa kuukaudessa. Liikevoitto puolestaan vaihteli rajusti joskin se oli lähes koko ajan voitollinen. Viime vuoden ensimmäisellä puoliskolla yritys teki voittoa yli 60 000 euroa.

Myöskään velkojen määrä ei ollut erityisen suuri. Erääntyneitä vero- ja eläkemaksuvelkoja oli alle 20 000 euroa. Yrityssaneerauksen selvittelyn perusteella oikeus kuitenkin katsoi, että yritys on voitollisesta tuloksesta huolimatta maksukyvytön eikä pysty suoriutumaan edes yrityssaneerausmenettelyn aikaisten velkojen maksusta.

Liikennöitsijä ei useista pyynnöistä huolimatta esittänyt selvittäjälle talousarviota, jonka perusteella taloudellisen tilan kehittymistä ja maksuvaraa voitaisiin arvioida, saneerausmenettelyn selvittäjä huomauttaa.

Liikennöintiyritysten Taksipalvelu Jyrki Lampolan ja Liikenne Lampola Oy:n välillä on liikkunut rahaa.

"Lampola on rahoittanut Liikenne Lampola Oy:tä jopa 10.000 eurolla. Osakeyhtiö on velkaantunut lähipiireille ilman selvittäjän suostumusta", selvittäjä sanoo.

"Laskennallisesti yrityksen käyttökate näyttää hyvältä, mutta yritys on rahoittanut osakeyhtiötä ja liikennöitsijä on nostanut yrityksestä palkkaa" selvittäjä huomauttaa.

Jyrki Lampola vastusti saneerauksen keskeyttämistä. Hänen mielestään keskeyttämiseen ei ollut perusteita.

Hän oli maksanut kaikki eläke- ja verovelat eikä yrityksellä ollut enää yhtään menettelyn alkamisen jälkeen syntynyttä erääntynyttä velkaa, Lampola huomautti.

Lampola katsoi, että hän pystyy maksamaan kaikki saneerausvelkansa jopa kolmessa vuodessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat