Paikalliset

Jäitkö ilman lääkärin vastaanottoa Mäntsälässä?

Kuntayhtymä alkoi tuottaa palvelun, lääkäriaikoja tarjolla vain iltapäivään asti

Mäntsälän johtavana ylilääkärinä toiminut Ari Laakkonen on nyt keskittämispalvelujen päällikkö sote-kuntayhtymässä.

Pasi Huuhtanen

Etkö päässyt lääkärin vastaanotolle Mäntsälän terveyskeskuksessa tänään keskiviikkona illalla?

Et ollut ainoa, sillä lääkärin vastaanotto loppui kello 16. Sen pitäisi olla auki kello 18 asti kuten muu terveyskeskuksen päivystys. Hoitajat olivat paikalla kello 18 asti, mutta lääkärit eivät.

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä ryhtyi tuottamaan jäsenkuntiensa, muun muassa Mäntsälän sosiaali- ja terveyspalvelut vuodenvaihteessa. Samana päivänä Mäntsälän terveyskeskuksessa siirryttiin päivystyksessä pelkästään omien lääkärien käyttöön. Päivystystä ei siis enää tuoteta ostopalveluna.

Omilla lääkäreillä ei ole kuitenkaan päivystysvelvollisuutta. Monet lääkäreistä ovat järjestäneet esimerkiksi lastensa haut päivähoidosta sen mukaan, että työt loppuvat kello 16 kuten ennenkin. Lääkärit lähtevät kotiin.

Terveysasemalle tulevat lääkärin hoitoa tarvitsevat ohjataan tänään keskiviikkona Hyvinkään sairaalaan saamaan apua. Normaalisti Hyvinkäälle on menty vasta kello 18 jälkeen, jolloin Mäntsälän terveyskeskuksen päivystys loppuu. Tänään, ja ilmeisesti useana päivän jatkossakin, lääkärin vastaanotolle pääsee arkisin vain kello 16 asti. Ongelma-aika ovat arki-iltojen lisäksi viikonloput. Tähän asti Mäntsälän terveyskeskuksesta on saanut lääkäriaikoja myös viikonloppuisin kello 18 asti.

Tilannetta ei yhtään helpota sekään, että terveyskeskuksen lääkärit ovat vailla lähiesimiestä. Entinen johtava ylilääkäri Ari Laakkonen siirtyi Hyvinkäälle Keski-Uudenmaan Soten palvelukseen. Hän on siellä keskitettyjen palvelujen päällikkö. Laakkonen ei päässyt keskiviikkona iltapäivällä vastaamaan Mäntsälän Uutisten soittopyyntöihin.

Mäntsälän terveyskeskuksen ylilääkäri Kati Kettunen puolestaan irtisanoutui viime viikolla.

Mäntsälän kunnanjohtaja Esko Kairesalo muistuttaa, että sote-palvelujen tuottaminen on nyt kuntayhtymän päätettävissä.

– Varmaan erilaisia järjestelyjä tehdään, että saadaan asiat toimimaan. Mutta päätösvalta on nyt kuntayhtymällä, Kairesalo kommentoi.

Kairesalo kertoo sote-tiedon ja kokemusten vaihtuvan uutta järjestelyä kehitettäessä.

–  Olen alueen kunnanjohtajien neuvottelukunnan puheenjohtaja. Kokoonnumme kahden, kolmen viikon välein puimaan asioita, Kairesalo kertoo.

Lisää aiheesta, muun muassa tieto siitä, miten Mäntsälän lääkäripäivystys aiotaan jatkossa järjestää näillä sivuilla lähipäivinä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat