Paikalliset

Ainutlaatuinen pukukoru keräsi katseita Linnan juhlissa

Josefiina Kiveron näyttötyö koristi Heta Ravolainen-Rinteen asua itsenäisyyspäivän vastaanotolla.

Heta Ravolainen-Rinne kantoi Linnan juhlissa ylpeydellä Josefiina Kiveron näyttötyönään hänelle suunnittelemaa näyttävää kukkakorua. Kierrätetty ja tuunattu yksinkertainen juhlamekko kukkakorulla sopi hyvin Itsenäisyyspäivän vastaanoton ympäristöteemaan. Ravolainen-Rinne ja miehensä Antti Rinne toivottivat juhliin lähtiessään hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!

Roosa Rusanen

Mäntsälän kunnanvaltuuston puheenjohtaja Heta Ravolainen-Rinne hehkuu tyytyväisyyttä. Antamalla Keudan floristimestariksi opiskelevalle Josefiina Kiverolle vapaat kädet toteuttaa Linnan juhlien iltapukuun sopivan kukkakorun, hän halusi tuoda näyttävästi esiin sekä Kiveron osaamista että mäntsäläläistä floristimestarin koulutusta.

– Koru on tyylikäs ja ihana! Minulla oli suuri kunnia saada kantaa Josefiinan tekemää kukkakorua. Hän on Euroopan mestari ja se näkyy hänen työssään, hymyilee Ravolainen-Rinne.

Kiveron näyttötyönään toteuttama kukkakoru on yksinkertainen ja selkeälinjainen, mutta täynnä kauniita ja mielenkiintoisia yksityiskohtia. Korun kantajan ralliharrastus on myös otettu huomioon, joten korusta löytyy jopa pieniä muttereita.

– Jännitin hieman, että koru painaisi tai olisi jotenkin hankala päällä, mutta se tuntuu oikein kevyeltä ja taipuu hyvin muotojen mukaan, naurahtaa Ravolainen-Rinne.

Ravolainen-Rinteen meikin loihti Sari Rannikko Pink Ideasta, ja kampauksesta vastasi Pipsa Tiainen Salon Sistersiltä.

Saaren kartanolla floristimestariksi opiskeleva porilainen Josefiina Kivero voitti Euroopan mestaruuden syksyllä nuorten ammattitaitoa mittelevissä EuroSkills -kilpailuissa. Floristimestari on alan korkein tutkinto ja sen voi suorittaa Suomessa ainoastaan Keudalla, Mäntsälässä.

Heta Ravolainen-Rinne, oli Keudan yhtymähallituksen jäsenenä mukana Budapestissa EuroSkills -kilpailuja seuraamassa ja mietti kuinka tuoda esiin suomalaista osaamista ja edistää opiskelijoiden uraa. Siellä syntyi ajatus pukukorusta linnan juhliin.

Voittonsa ansiosta Kivero on saanut huomiota mediassa ja pääsi nyt esittelemään taitojaan tekemällä näyttötyönään linnan juhliin pukukorun Ravolainen-Rinteelle.

Kiveron tutkinnon viimeinen eli neljäs osa on floristisen mestarityön tekeminen, korumainen työ. Tutkinnon perusteissa vaaditaan myös ammatti-imagon kehittämistä ja taitoa hyödyntää sitä ammattialan markkinoinnissa ja kehittämisessä.

– Nämä vaatimukset toteutuvat tässä samalla, kun eri lehtiin, myös ammattialan julkaisuun tulee näyttötyöstä juttuja. Oli tosi hienoa, että Heta tilasi tämän työn minulta – tämä on vähän kuin Suomen red carpet -gaala, jossa saa näkyvyyttä, iloitsee Kivero.

Korun pohjan Kivero teki valmiiksi kotona, mutta loppukorun, itse kukituksen, hän teki tutkintopäivänä 5.12. arvioijien läsnä ollessa. Aikaa hän arvioi loppurutistukseen menevän kolmisen tuntia.

Valmiin korun Kivero vei Ravolainen-Rinteelle itsenäisyyspäivän aamuna, jolloin sitä myös sovitettiin puvun kanssa. Kivero teki Ravolainen-Rinteelle myös ehdotuksen kampauksesta ja meikistä, jotka voisivat toimia puvun kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat