Vaalikoneemme on nyt avattu!

Paikalliset

Futsalia kovat piipussa

Mäntsälän naisjoukkueelta vietiin cupin kotiottelu Suomen mestaria vastaan. Säännöissä määrätään selvästi, että ottelu olisi pitänyt pelata Mäntsälässä.

Tia Alatalo ottaa pallon haltuun futsalnaisten treeneissä Riihenmäen koulun liikuntasalissa.

Pasi Huuhtanen

Mäntsälän Urheilijoiden naisten futsaljoukkue lähtee lauantaina alkavaan sarjakauteen kovin tavoittein.

Joukkue pelasi viime kaudella Uudenmaan piirin Futsal kolmosta. Ja hyvin meni. Joukkue voitti kaikki ottelunsa ja maaliero kauden jälkeen oli 71-5.

Joukkue nousi Uudenmaan piirin ja Helsingin yhdistettyyn kakkoseen. Tänä vuonna on tarkoitus toistaa viime vuoden tyyli.

– Aiomme voittaa sarjan, Tia Alatalo, Henna Malmipuro, Taina Niinivirta, Sini Rosten ja Minna Maanela kertovat.

Jos tavoite toteutuu, joukkue nousee ykköseen. Se on valtakunnallinen sarja ja pelimatkat pitenevät hurjasti. MU:n futsalnaiset eivät kuitenkaan ole tulleet jäähdyttelemään eikä sarjanousu pelota, vaikka varainhankintaan tulee iso haaste.

Haasteita on jo ennen mahdollista sarjanousua. Joukkue pelaa myös Futsal cupia.

Ensimmäisen kierroksen vastustajaksi MU:lle arvottiin naisten futsal-liigassa pelaava hallitseva Suomen mestari, espoolainen Golden Futsal Team GFT.

MU saa siis vastaansa hallitsevan Suomen mestarin.

Ottelu pitäisi Palloliiton sivuilla julkaistujen Futsal-cupin erillismääräysten mukaan yksiselitteisesti pelata Mäntsälässä, mutta niin ei tapahdu. Ottelu viedään GFT:n kotikentälle.

Cupin kuluvan kauden säännöissä lukee: "Kotietu on aina alemman sarjatason joukkueella tai jos ottelun molemmat joukkueet palaavat samalla sarjatasolla, niin kotietu arvotaan."

https://www.palloliitto.fi/sites/default/files/Futsal/futsal_cupin_erill...

Otteluun olisi varmasti tullut kohtalaisesti yleisöä perusfanien lisäksi, sillä Suomen mestari luultavasti kiinnostaa.

Palloliitto tarjoaa tilanteen selitykseksi erehdystä.

– Sinne on jäänyt virhe. Vaikka moni luki ne läpi, tätä ei huomattu. Seuroille on kyllä lähetetty kirje, jossa on on kerrottu asioiden oikea kulku tänä vuonna, Futsal Cup turnauksen johtaja Ilkka Koskinen kertoo.

Koskisen mukaan tämän vuoden cupin säännöt on kopioitu kahden vuoden takaisista.

– Sääntöihin olisi pitänyt tehdä muutos, jossa (alemman sarjatason) joukkueen kotietu poistetaan, Koskinen sanoo.

Virhe oli luettavissa Futsal -cupin sääntöjen erillismääräyksissä ainakin vielä viime sunnuntaina.

Koskinen kertoo, että asiasta on oltu yhteydessä MU:n futsalnaisiin myös sähköpostitse.

– Kyllähän tästä joku voi valittaa, mutta ei se läpi mene, Koskinen toppuuttelee niitä, jotka kokevat joukkueensa väärin kohdelluiksi.

Hänen mukaansa otteluparit ja kotiedut on ratkaistu arvontakoneella.

– Siellä on paljon otteluja, joissa kotietu on mennyt samalla tavalla (kuin MU:n ottelussa). Virheitä sattuu, ja tässä on kysymys inhimillisestä virheestä.

Onko sellainen vaihtoehto tullut mieleen, että otteluparin kotiedut muutetaan vastaamaan julkaistuja sääntöjä?

– Siellä on niin paljon tällaisia (kotietu) toisin päin olevia ottelupareja. Ja pitää ajatella näitä liigajoukkueitakin. Kyllä niille tulee kalliiksi matkustella ympäri Suomea, Koskinen sanoo ja huomauttaa, että tänä vuonna futsal-liigan joukkueet ovat ensimmäistä kertaa mukana futsal -cupissa ensimmäiseltä kierrokselta lähtien.

– Tätä ennen liigajoukkueet ovat tulleet mukaan kolmannelta tai neljänneltä kierrokselta.

Sarjakauden aikana liigajoukkueiden matkakulut ovat toista luokkaa kuin paikallissarjoissa pelaavilla joukkueilla.

MU:n naiset toivottavat kaikki mäntsäläläiset katsomaan vierasottelua Suomen mestareita vastaan Leppävaaran urheilutalolle sunnuntaina 18. marraskuuta kello 19.00.

Naisten asenne kohdallaan myös GFT:tä vastaan.

– Tietenkin lähdemme voittamaan. Uskon, että prosentit on GFT:n puolella, mutta häviämään me ei lähdetä, Taina Niinivirta sanoo.

Alkaneella kaudella GFT on viiden sarjakierroksen jälkeen neljäntenä. Sarja käynnistyi yskähdellen kahdella tappiolla tämän hetken sarjajohtajaa ja kakkosta vastaan, mutta sen jälkeen GFT on voittanut kolme ottelua.

Futsalnaiset harjoittelevat MU:ssa kaksi tai kolme kertaa viikossa. Tämän lisäksi on noin yksi ottelu viikossa.

– Harjoittelu jakaantuu kolmeen osaan, yksilötaitoihin, peliharjoitteluun ja fyysiseen harjoitteluun, valmentaja Jussi Alatalo kertoo.

Lähes kaikki futsalnaiset pelaavat myös jalkapalloa MU:n naisjoukkueessa. Jalkapalloharjoitukset ovat kuitenkin tauolla ainakin tammikuulle asti.

– Sitten katsotaan, kuinka jatketaan, Tia Alatalo kertoo.

Futsalin ja jalkapallon yhdistäminen on vaativaa. Jalkapallotreenejä tai otteluita on neljästi viikossa, eli treenejä ja ottelutapahtumia on enemmän kuin päiviä viikossa.

Naiset aloittavat tämän kauden sarjan ensi lauantaina isänpäivän aattona. Ensimmäinen ottelu on kotimatsi NJS:ää vastaan. Se pelataan 10. marraskuuta Riihenmäen koululla kello 18.30. Otteluihin on vapaa pääsy.

Joukkue pelaa myös Helsingin piirin harrastemestaruussarjaa. Harjoittelurinkiin kuuluu noin 15 pelaajaa. Pelaamalla sekä kilpa- että harrastesarjaa kaikille löytyy omalle tasolle sopivia otteluita.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat