Vaalikoneemme on nyt avattu!

Paikalliset

Lasten kotihoito on saamassa kuntalisän, tällä kertaa helpommin ehdoin

kuntalisä Kunnanhallitus yksimielisesti kuntalisän maksamisen kannalla.

Tämä porukka ansaitsee kotihoidon. Juulia Luukka toivoo kotihoidon kuntalisän toteutuvan Mäntsälässä. Juulian sylissä Bertta, sitten Iisak, Aava ja Fiona.

Pasi Huuhtanen

Mäntsälä on saamassa kotihoidon kuntalisän takaisin. Tähän asti kuntalisää on maksettu kokeiluluontoisesti vuosina 2013-2015.

Lisän saamisen ehdot helpottuvat. Kokeiluvuosina kuntalisän saamista vaikeuttamaan oli kasattu suuri määrä rajoituksia, jotka pudottivat pois ison osan lapsiperheistä.

Nyt kunta ei ole asettamassa lisän saamiselle ylimääräisiä ehtoja. Kuntalisää saisi, mikäli saa Kelan kotihoidon tukea. Tuki myös tulisi Kelan kautta.

Kunnanhallitus päätyi yksimielisesti esittämään kuntalisän käyttöönottoa. Jotain erityistä pitäisi tapahtua, että kunnanhallituksen yksimielinen kanta ei tulisi myös valtuuston päätökseksi.

Vaikka päätös kuntalisän maksamisesta on tulossa vasta syksyllä, lisää voi kunnanjohtaja Esko Kairesalon mukaan alkaa maksaa jo ensi vuoden alusta.

Reiluin ehdoin annettavalla kuntalisällä on ollut valtuutettujen enemmistön tuki jo pitkään. Roberta Fabritiuksen (kesk) ja Susanna Koivulan (kd) tekemän aloitteen allekirjoitti 30 valtuuston 43 valtuutetusta vuonna 2017. Kuntalisän piti aloitteen mukaan tulla voimaan jo tämän vuoden alusta.

Kapuloita rattaisiin on heitelty lähinnä virkamiespuolelta. Sivistysjohtaja Pekka Lintonen esitti pitkäksi venyneen käsittelyn aikana ensin kuntalisän tyrmäämistä ja myöhemmin suurta määrää rajoituksia, mikäli kuntalisä tulee.

Juulia Luukka kannustaa Mäntsälää aloittamaan kuntalisän.

– Antaahan se vaikutelman, että kunnassa arvostetaan kotihoidon valinneita lapsiperheitä, hän sanoo.

Hän huomauttaa, että kuntalisän kanssakaan kotihoidon tuki ei monilla sperheillä ole lähelläkään sitä, minkä työttömyysturvana saisi.

Luukat muuttivat Mäntsälään Espoosta viime marraskuussa. Juulia Luukka kertoo jo silloin kuulleensa, että kuntalisä saattaa olla tulossa.

– Kuntalisä ei ratkaissut asuinpaikkaa, vaan se, että löytyi hyvä talo. Mutta toiveissa sen tulo oli.

Kuntalisä

150 euroa alle 3-vuotiaalta lapselta kuukaudessa.

Sisaruslisä tätä vanhemmalta kotona hoidettavalta 70 euroa kuukaudessa.

Tulee voimaan ensi vuoden alusta.

Kunnanhallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti.

Lopullisen päätöksen tekee valtuusto syyskuussa tai ensi vuoden talousarvion käsittelyn yhteydessä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat