Puheenaihe

Taksien uudet hinnat voivat yllättää kuljettajatkin – AL: "Tapellaanko me jonossa siitä, kuka lähtee ajamaan halvimmalla?"

Kuvituskuva

Toni Forssell / arkisto

Sunnuntaina voimaan astuva uusi taksilaki muuttaa taksien hintoja. On kuitenkin vielä epäselvää, mihin suuntaan hinnat muuttuvat minäkin kellonaikoina. Moni kuljettaja valmistautuu sunnuntaihin epävarmoin mielin.

Aamulehden haastattelussa kokenut taksinkuljettaja Erja Kurjonen odottaa uudistusta kauhulla.

– Kaikki pelottaa. Kaikki uusi tekniikka mitä tänne pitää nyt laittaa, uudet taksat, tapellaanko me jonossa siitä, kuka lähtee ajamaan halvimmalla... Ja tienaako tästä enää niin paljon että saa laskut maksuun, Kurjonen sanoo.

Aiemmin Ilta-Sanomat kertoi, että monet taksiyrittäjät ovat pohtineet lopettamista lakiuudistuksen myötä.

Aamulehden haastatteleman Tampereen taksiautoilijoiden puheenjohtaja Jorma Laineen mukaan jokaisen kuljettajan on käytännössä pakko neuvotella taksien hinta itse. Tämä tarkoittaa, että hinta nousee vähintään 2–5 senttiä kilometriltä.

Jotkut kuljettajat voivat nostaa hintojaan enemmänkin. Toisaalta jotkut kuljettajat laskevat hintoja hiljaiseen aikaan.

Laineen mukaan kunnallisten kyytien hinnoittelun vuoksi kuljettajien on pakko ottaa lisää rahaa yksityisiltä autoilijoilta.

Uudessa taksilaissa määrätään, että taksissa ei tarvita taksamittaria, jos matkan sitova hinta kerrotaan asiakkaalle etukäteen. Taksamittari pitää kuitenkin olla aina päällä, kun matkan hinta perustuu ajan tai matkan mittaamiseen.

– Samaa hintaa kuin keskuksesta tilattuna ei oikeastaan voi edes laittaa, koska se olisi vähän niin kuin kartelli, Laine kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Tolpalla sanottiin, että tästäkin jonosta joka toinen kuski lopettaa" – IS: Taksipomo lyttää hanskat tiskiin -puheet5.6.2018 08.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat