Paikalliset

Goljatin pilottikesä Mäntsälässä

Lukkarinpolun Keudalla kokeillaan uudenlaista kesäkorjaamoa

Matias Sortti on yksi kesäkorjaamon työntekijöistä. Hän pitää kesäkorjaamoa erinomaisena paikkana edistää opintoja kesälläkin. Työtahti on tasainen, sillä huollettavia autoja tulee noin kuusi päivässä.

Onni Ratala

Lukkarinpolun Keudalla on toiminut uusi kesäkorjaamo Goljatti kesäkuun alusta lähtien. Ammattimies Mikko Styf kesäkorjaamolta kertoo, mihin Goljatilla pyritään.

– Täällä on hyvät tilat, joita ei ole ennen kesäisin hyödynnetty juurikaan. Siitä lähdettiin rakentamaan ideaa, jolla saisi tilat käyttöön ja hyötyä opiskelijoille, Styf taustoittaa.

Goljatissa on viisi työntekijää ja Styf, joka ottaa työtilaukset vastaan sekä opastaa tarvittaessa. Hän hoitaa myös Keudalla käytännön opettamista.

– Pojathan eivät siis tee töitä Keudalle. Tässä ollaan liikkeellä yrittäjäpohjalta Keudan osuuskunnan kautta. Kertyvästä potista menee sitten ALV ja palkat, Styf selventää.

Mikä tekee tästä kesäkorjaamosta erityisen?

– Palkan ohella pojat kerryttävät opintopisteitä ja edistävät opintoja. Taustajoukot on suuret, hinnat edulliset ja rakenne mahdollistaa kilpailun.

– Hävikki minimoidaan siten, että pojat saavat provikkaa varaosamyynnistä. Provikka auttaa kummasti muistamaan, että varaosamyynti kuuluu työhön, Styf naurahtaa.

Kesäkorjaamolla hyödynnetään Styfin kokemuksia yrittäjyydestä.

Goljatti keskittyy perustöihin, joiden Styf vakuuttaa luonnistuvan jokaiselta työntekijältä ongelmitta. Kyseiset työt on listattu kadun varrella olevassa ilmoituskyltissä.

Perustöitä ovat kausihuolto, ohjauskulmien säätö, ilmastoinnin huolto, pesu sekä vahaus, katsastustarkistus, viivakoodin lukeminen, renkaiden kausivaihto ja rengastyö.

Styfin mukaan muitakin töitä pyritään tekemään asiakkaiden tarpeiden mukaan. Asiakaskuntaa on ehtinyt kertyä jo Mäntsälän ulkopuoleltakin.

– Jos minulta kysytään, autoalalla lomat kuuluisi pitää tammikuussa. Lomienkin takia meidän toiminnallemme on kysyntää.

– Vantaalta ja Helsingistä asti ihmiset ovat tuoneet autoja huoltoon, koska pääkaupunkiseudun korjaamoissa jonot ovat ruuhkautuneet. Käytäntömme on, että auto luovutetaan takaisin saman päivän aikana, Styf kertoo.

Toisen vuoden opiskelija Miro Weckman on yksi korjaamon työntekijöistä. Goljatti on tarjonnut sisältöä kesään. Suunnitellussa ajassa suoritettu ammatillinen koulutus kestää 3 vuotta.

– Opinnot etenee ja palkkaa tulee. Kyllä näin on parempi. Ekan vuoden kesällähän ei ollut oikein tekemistä, mutta nyt on jotain mielekästä, Weckman summaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Keudasta 11 finalistia nuorten ammattitaidon Taitaja SM-kilpailuun25.4.2018 10.22
Ansioristi kolmelle keudalaiselle – tunnustus pitkästä toiminnasta ammatillisen koulutuksen hyväksi muun muassa Hans Kanervalle22.8.2017 16.09

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat