Paikalliset

Mäntsälä mukaan työterveysyhtiöihin

Mäntsälän liittyminen Tuusulan ja Nurmijärven omistamiin työterveysyhtiöihin aiheuttaa monenlaista pohtimista. Mietintätauolla palvelupäällikkö Ulla Haimi, toimitusjohtaja Samuli Salanterä, vastaava työterveyshoitaja Pirkko Kolmonen, toimipisteen vastaava Anne Kivilompolo ja ylilääkäri Ari Laakkonen.

Lasse Herrala

Mäntsälä liittyy syyskuun alusta Nurmijärven ja Tuusulan käynnistämiin alueellisiin työterveysyhtiöihin.

Kunnan työntekijöitten terveyspalveluista huolehtii Keski-Uudenmaan Työterveys Oy ja yritysten työterveydestä ja työterveyden sairaanhoidosta Uudenmaan Työterveys Oy. Molemmat yhtiöt ovat sataprosenttisesti kuntien omistamia.

Yrityksillä on toimipaikat Mäntsälässä, Nurmijärven kirkonkylässä ja Klaukkalassa sekä Tuusulan Hyrylässä.

– Etsimme malleja, joilla pystymme järjestämään parempia palveluita, laatua ja vaikuttavuutta, arvioi Mäntsälän vs. sosiaali- ja terveysjohtaja, ylilääkäri Ari Laakkonen.

– Jos vaikkapa Nurmijärvellä asuva, Mäntsälässä töissä käyvä tarvitsee työterveyden palveluita, hän voi asioida Nurmijärvellä, jatkaa Laakkonen yhteistyön eduista.

– Saamme leveämmät hartiat toimia, sanoo yhtiöitten toimitusjohtaja Samuli Salanterä.

– Pystymme tarjoamaan erityispalveluita. Käytössämme on 40 eri alan osaajaa, muun muassa kaksi työterveyshuollon erikoislääkäriä, yhteensä lääkärivahvuus on 14. Lisäksi talossa työskentelee muun muassa työterveyspsykologi, fysioterapeutti, ravintoterapeutti sekä työterveyshoitajia.

Laakkonen korostaa, että isompana toimijana pystytään vastaamaan paremmin vaatimuksiin.

Esimerkiksi yritysten työntekijälle pystymme tarjoamaan palvelut keskimäärin 360 eurolla, kun vastaava kustantaa yksityisellä yli tuhat euroa.

– Asetelma on nyt toinen. Ennen jopa kilpailtiin asiakkaista kuntien työterveysasemien kesken, nyt tehdään yhdessä, laskee Salanterä.

– Joustavuutta lisää, että esimerkiksi lääkärit voivat tarvittaessa sukkuloida neljän eri toimipaikan välillä. Uskon, että lääkäreitten rekrytointi on työn monipuolisuuden vuoksi helpompaa.

Salanterä pitää tärkeänä sitä, että yhtiöillä on koulutusoikeudet. Niinpä muun muassa Mäntsälässä koulutetaan työterveyteen erikoistuneita lääkäreitä.

Työterveys on soten ulkopuolella. Tosin sote vaikuttaa myös työterveyden toimintaympäristöön ja sitä kautta palveluita käyttävään henkilökuntaan.

On odotettavissa, että Mäntsälän työterveysasemalla asioivien palveluihin yhtiöittäminen vaikuttaa myönteisesti laajempana palvelujen tarjontajana.

Kustannustehokkuus aiotaan kuitenkin säilyttää. Aseman nykyiset työntekijät jatkavat vanhoina työntekijöinä.

Ajanvaraus ja muu asiakaspalvelu muuttuu numeroon 09 4131 0100 syyskuun alusta.

Lisää aiheesta

Lääkäritilanne hyvä Mäntsälässä12.6.2018 20.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat