Puheenaihe

Antti Rinteen 100 e/k -nettolupaus tarkkaan syyniin – "Odotamme konkretiaa nopeasti"

Arkistokuva.

Arkisto/Johanna Erjonsalo

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL odottaa puheenjohtaja Antti Rinteeltä (sd.) nopeita toimenpiteitä eläkkeiden nostamiseksi, jos SDP voittaa eduskuntavaalit ja Rinne pääsee toteuttamaan vaalilupauksensa.

EKL:n puheenjohtaja Simo Paassilta sanoo olevansa tyytyväinen Rinteen vappupuheeseen, jossa Rinne lupasi 100 euron nettokorotuksen 1 400 euron eläkkeisiin.

Paassillan mukaan eläkeläiset ovat jo usean vuoden ajan vaatineet toimenpideohjelmaa pienituloisten eläkeläisten aseman parantamiseksi.

– Rinteen esityksen jälkeen käyty keskustelu on ollut tervetullutta. Siitä kukin on voinut poimia niitä tahoja, jotka ovat valmiita vähävaraisten eläkkeensaajiemme asemaa parantamaan. Sieltä on löytynyt myös ne tahot, joilla ei tähän halua juurikaan ole, Paassilta toteaa tiedotteessa.

Hallituspuolueista keskusta ja kokoomus ovat suhtautuneet eläkelupauksiin varoen, ja viikonloppuna oppositiopuolue perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vertasi Rinteen lupausta "nigerialaiskirjeeseen".

Rinteen vastustajia on hirvittänyt lupauksen hinta ja se, että siitä kärsisivät nuoret sukupolvet.

Ekonomistiarvioiden mukaan Rinteen lupaus antaisi lisää rahaa noin puolelle Suomen eläkeläisistä. Lupauksen lopullista hintaa on ollut vaikea arvioida, sillä SDP ei ole vielä tarkentanut sen yksityiskohtia. Arviot ovat liikkuneet miljardin euron molemmin puolin.

Paassilta sanoo, että eläkeläiset odottavat Rinteeltä nyt nopeasti konkreettisia esityksiä.

– Tulemme seuraamaan asian kehittymistä tarkasti. Toimenpideohjelmasta eläkeläisköyhyyden nujertamiseksi on saatava kirjaus ensi kevään eduskuntavaalien jälkeen kirjoitettavaan hallitusohjelmaan, vaatii Paassilta.

Nykyista hallitusta Simo Paassilta suomii indeksijäädytysten ulottamisesta eläkkeisiin.

Vähäosaisimpien eläkeläisten asemaa hallitus on helpottanut takuueläkkeiden nostolla. Viime syksynä tehty korotus nosti takuueläkettä 15 euroa kuukaudessa. Lisäksi hallitus korotti eläkettä saavan hoitotuen perusosaa noin 8 eurolla kuukaudessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Yli 200 000 eläkeläistä köyhyysrajalla" – Rinne pitää kiinni "vappusatasesta"12.5.2018 14.03

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat