Vaalikoneemme on nyt avattu!

Paikalliset

Sirkusjuhlaa Siriuksessa

Sirius avaa kesäkautensa viikonloppuna Ohkolassa.

Sirkuskoulu Sirius, jossa sirkustaitojaan hioo yli 250 lasta, nuorta ja aikuista, on jälleen täydessä vauhdissa ja valmistautuu kevätnäytösviikonloppuun 18.–20.5. Ohkolan Nuorisoseuralla.

Tänä keväänä hiekkakentälle nousee uusi sirkusteltta, jonka maneesilla voidaan suorittaa entistä näyttävämpiä temppuja.

Tämänvuotisen kevätnäytöksen teemana ovat pelit ja leikit ja otsikkona Very Sirius Games.

Totisuus on kuitenkin näytöksistä kaukana. Maneesilla nähdään kaikenlaista taiturointia pelien maailmasta.

Innoitusta on haettu muun muassa sellaisista peleistä ja leikeistä kuin Kapteeni käskee, Ninja, Super Mario, Pokemon go, Peili, Domino ja Jumanji.

Perjantaina klo 19 ja sunnuntaina klo 13 ja klo 16 esiintyvät Siriuksen nuoret ja varttuneet taiturit ja lauantaina klo 13 ja klo 16 ovat vuorossa sirkuskoulun lapset, joista nuorimmat ovat kolmivuotiaita ja vanhimmat 12-vuotiaita.

Siriuksen sirkusopetus, joka aloitettiin vuonna 2000 Ohkolan Nuorisoseuran suojissa, on kasvanut koko Keski-Uudenmaan kattavaksi toiminnaksi.

Monet Siriuksen kasvatit tekevät jo uraa sirkusammattilaisina eri puolilla maailmaa. Vielä useammille 18 vuotta sitten aloittaneille sirkuksesta on tullut elinikäinen harrastus. Niinpä Siriuksen “norsuryhmässä” eli aikuisten sirkuskoulussa on tälläkin hetkellä mukana parikymmentä aktivistia.

Sirkuskoulussa opettavat nykyisin koulun perustaja, sirkustaiteilija Heikki Leppävuori, sirkustaiteilija ja Salpauksen ammattilaiskurssin opettaja Jukka Juntti, ranskalaissyntyinen sirkustaiteilija Lionel Lejeune sekä Siriuksen omat kasvatit ja sirkustaiteilijat Johanna Kohonen ja Anni Pietala.

Koska Siriuksen tavoitteena on ollut alusta asti luoda suuri ja toimiva sirkusperhe, jossa varttuneemmat auttavat nuorempia, norsusirkuksen kantaviin voimiin kuuluva Kati Teirioja ja teinisirkuksen veteraani Jemina Hyökki ohjaavat myös sirkusperheen nuorimpia.

Apuohjaajina toimivat lisäksi muut Siriuksen pidemmälle edistyneet nuoret taitajat.

Tänä vuonna vietetään maailmanlaajuisesti sirkustaiteen 250-vuotisjuhlaa. Sirkuskoulu Sirius toivottaa kaikki keskiuusmaalaiset nauttimaan sirkustaiteesta ja kevään kohinasta uuteen telttaansa Ohkolaan.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat