Vaalikoneemme on nyt avattu!

Paikalliset

Kirkkokuoro juhli sataa vuottaan

Mäntsälän kirkkokuoro.

alpo manninen

Arvo Räsäsen keräämän Mäntsälän kirkkokuoron historiikin mukaan 102 vuotta sitten juhannussaarnassa Mäntsälän silloinen kirkkoherra Kustaa Hallio oli esittänyt:

”Kirkkolaulu on tärkeä osa yhteistä Jumalanpalvelusta. Se kohottaa sydämen ja mielen Jumalan puoleen. On siitä syystä edistettävä kirkkolaulua ja soittoa, mikäli mahdollista. On päätetty perustaa erityinen kirkkokuoro, johon on jo muutamia osanottajia ilmoittautunut. Pyytäisin sen tähden laulajia, sekä miehiä, että naisia ilmoittautumaan sanottuun kuoroon. Harjoitukset pidettäisiin toistaiseksi Ehnroosin koululla”.

Sopiva johtaja löytyi vasta syksyllä 1918 ja ehkä myös sisällissotakin vaikutti jollakin tavalla kuoron perustamiseen, mutta siitä se on lähtenyt ja kuoro voi hyvin.

Kirkkokuoro solisteineen esitti kanttori Johanna Linnan ja Enni Pöykön johtamana kirkossa laajan ohjelmiston.

Solisteina toimivat Heini Grefberg, Kaisa Vuorela, Arvo Räsänen ja Kimmo Laine. Ohjelmisto sai monissa puheenvuoroissa kiitosta erityisesti monipuolisuudestaan ja taidokkaasta esittämisestä.

Juhlapuheen pitänyt säveltäjä Juhani Haapasalo toi esille, että joissakin seurakunnissa oli kirkkokuorojen perustamisessa todellisia vaikeuksia, kun harjoitustiloja ei olisi haluttu pitää lämpöisinä tai jopa kynttilöitäkin olisi haluttu säästää.

Mäntsälässä kaiketi näin ei ole koskaan ollut ja kirkkokuoro on saanut seurakunnasta tarpeellisen tuen.

Kirkkoherra Mikko Seppälän puhe kirkossa esitysten välissä oli kuorolaisia ja sen johtajaa tukeva ja tulevaisuuden varalle eväitä antava.

Puhe hiveli kuoron puheenjohtaja Kimmo Laineen mukaan kuorolaisten korvia. Hän kiitti seurakuntaa avusta, avunannosta ja myötämielisyydestä kuoron toiminnassa ja myös tarjoiluista eri tilaisuuksissa ja juhlissa.

– Kiitokset kaikille kuorolaisille, olemme olleet aktiivisia ja Johannalle erityiskiitokset. Kiitokset myös läsnäolijoille, te teitte laulustamme juhlan, lausui lopuksi kuoron puheenjohtaja Laine.

Seurakuntasalissa pidettiin varsinainen juhla kirkkokonsertin jälkeen, siellä tarjottiin lohisoppaa ja leivoskahvit sekä jaettiin ansiomitaleja kuorolaisille.

Satavuotiasta kirkkokuoroa kävivät onnittelemassa omilla esityksillään toiset Mäntsälän kuorot. Esiintymässä kävivät Requiem-kuoro, Gospel-kuoro, Mieskuoro ja Seniorikuoro.

Lisäksi tilaisuudessa pidettiin kiittäviä, kannustavia ja onnittelevia puheenvuoroja Mäntsälän kirkkokuoron menneisyydestä ja nykyisyydestä, tulevaisuuttakin varten.

Eiköhän kirkkokuoro jälleen ensi syksynä kokoonnu harjoittelemaan ohjelmistoja eri tilanteisiin!

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat