Paikalliset

Mäntsäläläispariskunta kisaa unelmien hääjuhlasta Instagramissa – eniten tykkäyksiä kerännyt pääsee naimisiin linnassa

Aki Roivaisen ja Minna Liukkosen mielestä Hämeenlinna ei olisi hassumpi paikka asustaa, vaikkei Mäntsälästäkään ole kiire muuttaa pois.

Minna Liukkonen

Mäntsäläläispariskunnan tulevaisuus on kirjaimellisesti tykkäysten varassa.

Lahdesta Jurvalaan viime kesänä muuttaneet Minna Liukkonen, 38,ja Aki Roivainen, 42,kilpailevat Hämeenlinnan matkailuneuvonnan järjestämässä kilpailussa, jossa pääpalkintona on häät Hämeen linnassa sekä paljon muuta.

Kilpailu järjestetään Instagramissa, johon parit lataavat minuutin mittaisen videon, jossa he kertovat miksi juuri heidän pitäisi voittaa. Toukokuun alkuun mennessä eniten tykkäyksiä kerännyt video voittaa.

– Kyllä jännitti lähteä kisaan ja sen näkee, kun yritimme kisavideotakin tehdä. Tarvittiin aika monta ottoa, että saatiin video kasaan, pariskunta nauraa.

– Saatiin toki myös hauska making of videokin epäonnistuneista otoksista. Ja kyllä jännittää, joka päivä, halu olisi kova päästä naimisiin, he lisäävät.

Voittajat pääsevät viettämään hääjuhlaansa Hämeen keskiaikaisessa linnassa kesän lopulla. Hääjuhlan lisäksi Hämeenlinnan kaupunki lahjoittaa voittajaparille omakotitontin ja pääsyn samaan aikaan pidettäville Hämeen keskiaikafestivaaleille koko juhlaväelle.

– Puitteet ja miljöö olisivat siis varmasti mahtavat, pari haaveilee.

Ajatuksia häistä on pyöritelty jo hetken aikaa, ja tuleva syksykin oli käynyt mielessä.

Minna ja Aki ovat olleet yhdessä kahdeksan vuotta ja kihloissa kaksi ja puoli vuotta.

Pariskunnan uusperheeseen kuuluu kolme lasta, kissa, koira sekä kaksi kania. Minna on ammatiltaan vanginvartija ja Aki palveluesimies. Molemmat myös opiskelevat ammattikorkeakoulussa työn ohessa.

Arki on siis melko vauhdikasta ja vapaa-aika meneekin perheen ja opiskeluiden parissa.

– Pyrimme kuitenkin matkustamaan ainakin kerran vuodessa, sekä pitämään kuukausittain yhteisen treffi-illan, Liukkonen sanoo.

Tulevaisuuden suhteen ei Hämeenlinna olisi pariskunnan mielestä hassumpi paikka asustaa.

– Mutta ei meillä kyllä mikään kiire Mäntsälästäkään pois ole. Täältä pääsemme hyvin liikkumaan töihin niin autolla kuin junalla, luonto on lähellä ja autoilevalle perheelle palveluitakin on ihan riittävästi, he lisäävät.

Tuiki tuntematon paikka Hämeenlinna ei myöskään olisi. Aki kertoo viettäneensä osan lapsuudestaan isovanhempansa luona Hämeenlinnassa ja lisäksi kertoo käyneensä osan armeijasta Parolannummella ja jatkokoulutuksen itse Hämeen linnassa.

Nyt pitäisi rummuttaa itseään somessa ja kovaa. Sukulaiset ja ystävät ovat kannustaneet kovasti.

– Tietyllä tavalla tästä somettamisesta tuli meille yhteinen harrastus viikossa, kun tykkäyksiä piti alkaa haalimaan, eikä kumpikaan ollut mikään ekspertti näiden medioiden kanssa, vaan on pitänyt paljon opetella, kertovat.

– Olemme lähteneet hakemaan voittoa, vaikka eihän tässä kisassa voi hävitä, sillä paras palkinto tietenkin on olla yhdessä.

Näin pääset äänestämään

Pariskuntaa voi äänestää tykkäämällä videosta Instagramissa @mehalutaannaimisiin ja @visithameenlinna -sivuilla. Äänestämiseen tarvitaan Instagram-tili.

Äänestää voi 15.3.–4.5. välisenä aikana. Eniten tykkäyksiä kerännyt video voittaa. Äänet lasketaan yhteen parin ja visithameenlinna-tililtä, eli käytännössä käyttäjä voi antaa kaksi ääntä.Voittajat julkaistaan viikolla 19.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat