Puheenaihe

Kyselyt: Paavo Väyrynen nousi uhkaamaan Pekka Haavistoa – Niinistön ylivoima kutistuu

Sauli Niinistön ylivoima kutistuu, kun presidentinvaalien loppukiriviikko alkaa.

Juha Perämäki

Oman valitsijayhdistyksensä presidenttiehdokas Paavo Väyrynen on noussut eniten kannatuskyselyissä, kun vaalipäivään on enää reilu viikko.

Helsingin Sanomien perjantaina julkaisemassa presidentinvaalikyselyssä Väyrynen saa 8 prosentin kannatuksen. Hänen edellään on suosiotaan menettänyt vihreiden Pekka Haavisto 11 prosentin kannatuksella sekä edelleen selvässä gallupjohdossa oleva valitsijayhdistyksen ehdokas Sauli Niinistö.

Niinistön kannatus on huvennut joulukuun 75 prosentista 68 prosenttiin.

Perussuomalaisten Laura Huhtasaaren kannatus on HS-mittauksen mukaan ennallaan 4 prosentissa, ja keskustan Matti Vanhanen saa 3 prosentin kannatuksen.

Vasemmistoliiton Merja Kyllösen kannatus on HS-mittauksessa 3 prosenttia, SDP:n Tuula Haataisen 2 prosenttia ja RKP:n Nils Torvaldsin 1 prosentti.

HS:n kyselyyn haastateltiin 1000 suomalaista Kantar TNS:n tietokoneavusteisilla puhelinhaastatteluilla 8.–17. tammikuuta.

Kyselyn virhemarginaali on 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Sauli Niinistön ylivoiman hiipuminen näkyi selvemmin Alma Median torstaina julkaisemassa kyselyssä, jossa kannatusluvut laskettiin vain kantansa varmasti ilmoittaneista.

Alman mittauksen mukaan Niinistöä äänestää 58 prosenttia kantansa ilmoittaneista, mikä on 12 prosenttiyksikköä vähemmän kuin Alman marras–joulukuussa teettämässä mittauksessa.

Haaviston kannatus säilyi Alman mittauksessa 14 prosentissa, ja Väyrysen kannatus kasvoi kahdesta prosentista seitsemään prosenttiin.

Presidentinvaalien ennakkoäänestys on parhaillaan käynnissä. Varsinainen vaalipäivä on 28. tammikuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat