Näsinmäen uusi herra Markku Blom pendelöi Mäntsälästä – hautausmaan laajennus työllistää

Hautaustoimen päällikön työ on lähinnä papereiden pyörittelyä.

Juha Perämäki

Seurakuntalaisilta on tullut palautteena sekä ruusuja että risuja.

Porvoo | Neljä kuukautta virassa ollut uusi Porvoon seurakuntayhtymän hautaustoimen päällikkö Markku Blom on keskittynyt työssään lähinnä paperien pyörittelyyn. Hautausmaan kaavailtu laajennus vaatii satsausta.

– Toivotaan, että parin – kolmen vuoden sisällä päästäisiin rakennustöihin, Blom sanoo.

Seurakuntayhtymä haluaa laajentaa nykyistä aluetta vajaalla neljällä hehtaarilla. Runkosalaojitus ja muut pohjatyöt on jo tehty. Hankkeen toteutuminen vaatii kuitenkin toimia Porvoon kaupungin puolelta, koska alueelle tarvitaan uusi asemakaava. Lisäksi odotetaan maan painumista.

– Muuten ei ole järkevää tehdä kalliita rakenteita, Blom sanoo.

Uusi alue tulee olemaan tyylillisesti moderni. Hautoja sijoitellaan tiiviimmin kuin vanhalla hautausmaalla.

Hiekkakentältä näyttävällä rakennusalueella on tällä hetkellä maa-aineskasoja, jotka todennäköisesti siirretään pois kesän aikana.

Vanhalla hautuumaalla hautojen hoito vaatii välillä mielikuvitusta. Polut poukkoilevat sinne sun tänne ja haudat aseteltiin aikanaan vapaalla kädellä. Hiekasta ja lankuista rakennetaan suojausta, jotta kaivuukoneet pääsevät liikkumaan rikkomatta hautojen reunakiviä.

Muita hallinnollisia töitä Blomilla on ensi vuoden talousarvion laatimisessa ja hinnaston päivittämisessä. Suuria muutoksia ei ole tulossa.

– Seurataan aiemmin tehtyä hinnantarkistussuunnitelmaa, eli pääsen suhteellisen helpolla tämän asian suhteen, Blom sanoo.

Seurakuntalaisilta on tullut palautteena on tullut sekä risuja että ruusuja, esimerkiksi hoidettavina olevien hautojen uudenguineanliisoista, jotka olivat pitkään nupussa kylmän ja sateisen alkukesän takia.

Markku Blom

Valittiin hautaustoimen päällikön virkaan pitkäaikaisen Jan Sahlbergin seuraajaksi.

Vastaa työssään hautausmaan hallinnollisista asioista ja hautaustoimintojen suunnittelusta.

Aikaisemmin hän on ollut vastaavissa tehtävissä Lahdessa, Tuusulassa ja Mäntsälässä.

Mäntsälässä toiminut myös suntiona.

Koulutukseltaan Blom on puutarhuri ja hortonomi.

Porvoossa Blom käy töissä Mäntsälästä käsin. Hän on asunut samalla paikkakunnalla myös työskennellessään Lahdessa ja Tuusulassa.

Written by:

Marikki Nykänen

Ota yhteyttä