Mäntsälän Nordea sai johtajan Järvenpäästä

Anita Rantanen aloitti Mäntsälän Nordean johtajana keväällä.

Pasi Huuhtanen

Mäntsälän Nordea on saanut uuden konttorinjohtajan. Anita Rantanen toimii nyt konttorinjohtajana sekä Järvenpäässä että Mäntsälässä. Hän on ollut aiemmin Järvenpään Nordean johtaja, mutta keväästä asti myös Mäntsälän.

– Olen viikoittain Mäntsälässä. Ja välimatka on niin lyhyt, että tämän ajaa vaikka kesken työpäivän, jos tarve on, Rantanen sanoo.

Mäntsälän entinen konttorinjohtaja Tuija Järvinen taas siirtyi konttorinjohtajaksi Lahteen.

Nordealla on Mäntsälässä kuusi työntekijää

Anita Rantanen on lähtöisin Raahesta. Järvenpäässä asuvalla Rantasella on mies sekä jalkapalloa harrastavat viides- ja seitsemäsluokkalaiset pojat. Perheeseen kuuluu myös koira.

– Vapaa-aika menee ulkona, liikkuessa ja kentän laidalla. Harrastan myös kasvien kasvatusta, kertoo hyötykasveja viljelevä Rantanen.

Nordea satsaa Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi nuoriin.

– Annamme vuoden aikana miljoona tuntia opetusta nuorille yrittäjyyden ja talouslukutaitojen tukemiseen, Nordean aluejohtaja Pia Taittonen kertoo.

Opetusta annetaan mukaan lähtevissä kouluissa 10 tunnin verran. Lisäksi koulut voivat ilmoittautua Nordean järjestämille yrityskyläpäiville. Mukana olevat yrityskylät ovat Helsingissä ja Espoossa.

Yrityskyläpäivät on tarkoitettu 6- ja 9-luokkalaisille koululaisille. Rantanen patistaa Mäntsälän kouluja ilmoittautumaan yrityskyläretkille.

Taloustaitoja tarjotaan myös syrjäytymisvaarassa oleville hieman vanhemmille nuorille esimerkiksi laskujenmaksun käytännöistä, pikavipeistä ja muista arkisista talouden asioista.

Tämä tapahtuu yhteistyössä Diakonissalaitoksen ohjelman kanssa.

– Näissä ryhmissä vertaistuki on tärkeä osa. Nuori huomaa, että muillakin on talouden kanssa ongelmia. Nordean osuus tässä on sitten kertoa, miten oman talouden saa toimimaan, Rantanen kertoo.

Yksi hänen työntekijöistään on ollut mukana pitämässä talousongelmien kanssa painivien nuorten ryhmää.

– Nuoret kiittivät sitä, että kerrankin oli paikka, jossa heidän arkisiin talousongelmiinsa paneuduttiin ja joku jaksoi kuunnella ja puhua niistä heidän kanssaan, Rantanen sanoo.

Nordea

Mäntsälän konttori on melko hyvin auki nykypankiksi.

Pankki on auki arkisin klo 10-16.30.

Neuvottelun voi järjestää myös verkkotapaamisena, joita pyörittävää Nordea Onlinea perustamaan muuten lähti Ismo Mäntynen, Mäntsälän konttoria yhdeksän vuotta vetänyt johtaja.

Lisäksi konttoriin voi sopia iltatapaamisia tiistai-illoiksi.

– Konttoreissa saa neuvontaa esimerkiksi mobiilisovelluksen käyttöönottoon. Neuvomme tässä asiassa mielellämme.

Written by:

Pasi Huuhtanen

Ota yhteyttä