Paikalliset

Biokaasulaitos saamassa poikkeamis- luvan

Biokaasulaitos Mattilan ja Hirvihaaran kylien väliin moottoritien viereen saisi kaavoitusjohtaja Lauri Pourun esityksen mukaan luvan maankäyttölautakunnalta.

Laitokselle asetetaan kuitenkin tiukat ehdot. Kaavoitusjohtajan päätösesityksen mukaan toiminta ei saa aiheuttaa ympäristöön haju-, melu- eikä muitakaan ympäröivän alueen tavanomaisesta toiminnasta selvästi poikkeavia haittoja.

Maankäyttölautakunnan päätös ei takaa toiminnan aloittamista, vaan laitoksen on saatava ympäristölupa Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnalta. Ympäristöluvan kautta määritellään myös se, millaiset haitat olisivat tavanomaisesta selvästi poikkeavia.

Biokaasulaitoksella alkaa olla kiire. Se on saanut noin kolme miljoonaa euroa valtionapua ja avun ehdoissa mainitaan, että toiminnan on alettava viimeistään elokuussa. Mikäli luvista valitetaan, käsittelyajat venyvät helposti vähintään elokuulle.

Laitos käsittelisi 15 miljoonaa kiloa kaupan ja teollisuuden biojätteitä vuodessa.

Joukko lähiasukkaita on tehnyt huomautuksia laitoksesta. Niissä epäillään hajuhaittoja, rottien yleistymistä, tonttien arvonalenemista sekä muuta ympäristön pilaantumista.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat