Saatiinko uimahallin tulolle sinetti?

VALTUUSTO Mäntsälän Uutiset selvitti uusien valtuutettujen mielipiteet uimahallista.

Uimahallin tulo Mäntsälään näyttää kuntavaalien jälkeen entistä varmemmalta.

Uimahalli on ollut näiden kunnallisvaalien kuumimpia puheenaiheita.

Uuteen valtuustoon valituista roima enemmistö, yhteensä 30, vastasi kyllä Mäntsälän Uutisten vaalikoneen kysymykseen ”Mäntsälään tulee rakentaa uimahalli ensi valtuustokauden aikana”.

Uudesta valtuustosta hallia kannatti yhdeksän keskustan valtuutettua, seitsemän sosiaalidemokraattien valtuutettua, kuusi kokoomuksen valtuutettua, kaksi perussuomalaisten valtuutettua, kaksi Mäntsälän puolesta -ryhmän valtuutettua, kaksi vasemmistoliiton valtuutettua ja yksi vihreiden valtuutettu.

Uusien valtuutettujen mielestä uimahalli toisi säästöjä myös terveydenhuollossa, sekä kasvattaisi kunnan vetovoimaa.

– Uimahallin tarve on kasvanut menneinä vuosina ja on selvä puute meidän palvelutarjonnassa. On hyvä, että vaihtoehtoja toteuttamiselle selvitetään paraikaa, sanoo Tapio Havula (kesk.).

Uimahallilla ahkerasti kampanjoinut Tero Toivonen (ps.) oli täysin samaa mieltä vaalikoneen väittämän kanssa.

– Kuntalaiset ovat tahtotilansa ilmaisseet ja päättäjien on syytä tahdonilmaisua kunnioittaa. Uimahalli on tärkeä kunnan imagolle, kansanterveydelle, viihtyisyydelle, uimataidon kehittämiselle sekä vetovoimaisuudelle, perustelee Heli Hallikainen (sd.).

– Liikkuminen on ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa, josta saadaan kunnalle säästöjä. Uimahalli olisi myös palvelulisäys kuntalaisille ja muuttoa harkitseville varmasti asia, joka vaikuttaisi, että asuinpaikaksi valikoituu Mäntsälä, sanoo Pihla Keto-Huovinen (kok.).

Seitsemän uutta valtuutettua oli kysymyksen kanssa eri mieltä. Eniten eri mieltä väittämän kanssa olleiden mieltä eniten painavat taloudelliset perusteet.

– Uimahalli olisi kallis projekti, ja sen pitäisi olla kilpailukykyinen lähikuntien suurten uimahallien kanssa, jotta sitä käytettäisiin. Mäntsälällä ei ole varaa tällaiseen, perustelee Eerik Brusila (kesk.).

Susanna Koivula (kd.) katsoo, ettei näin nopealla aikataululla taloudellisesti järkevän uimahallin rakentaminen ei ole mahdollista.

– Mielestäni pitäisi ensin katsoa sote-uudistuksen vaikutukset kunnan talouteen, sekä saada käynnissä olevat mittavat kouluinvestoinnit valmiiksi, kirjoittaa Petri Salmi (kok.).

Tyhjää kysymykseen vastasi kuusi henkilöä. Osa kuitenkin kommentoi asiaa.

– Olen kaiken urheilurakentamisen kannalla. Rakentaminen tulisi lähes kokonaan velkarahalla, meillä on nyt suuret investointipaineet johtuen koulujen rakentamisesta, kirjoittaa Hans Kanerva (kok.).

Vaalikoneen käyttäjien kanta on myös selvillä. Osittain tai täysin samaa mieltä hallin tulosta oli 68 % vastanneista. 38 % vastusti ajatusta ja 2 % eivät olleet samaa tai eri mieltä. Kysymykseen vastattiin 2994 kertaa.

Tarkemmat valtuutettujen vastaukset löydät vaalikoneestamme www.mantsalanuutiset.fi/vaalikone.

Vain neljä uutta valtuutettua jätti vastaamatta vaalikoneeseen

Mäntsälän Uutisten vaalikoneeseen vastasi yhteensä 39 uutta valtuutettua.

Mäntsälän uuteen valtuustoon valittiin 43 valtuutettua.

Vastaamatta jättivät:

Antti Rinne (sd.)

Markku Niinimäki (sd.)

Kari Kuisma (ps.)

Tuuli Särkijärvi (vihr.)

Written by:

Aki Hast

Ota yhteyttä