Kirvun Vilkkaalle soutuennätys, Sälinkää viidettä, Retki toista kertaa mukana

Olkisten, Nikinojan ja Sulkavan miehet, Kirvun Vilkkaan puheenjohtaja Heikki Hämäläinen (vas.) sekä Markku Laine, Antti Hämäläinen ja Markku J. Karjalainen edustivat soudussa Mäntsälää. Kärköläläinen Outi Örn käy töissä Mäntsälässä. Soutujoukkueessa kaikilla on kytköksiä Kirvuun.

Katri Heinmurto

Lahtelainen evakko Ville Salminen piti veneessä kovan komennon Katri Heinmurrolle ja muille Kirvun Vilkkaan soutajille.

Heikki Paajanen

– Veto, veto, nyt, nyt, yhtään ei anneta periksi. Ei annettu periksi sodassakaan. Olen kaksi kertaa tullut ”ryssää pakoon”! Siinä oli tosi kyseessä, ja niin on nytkin. Hei, sinä valkolippispäinen tyttö, tahtiin siellä. Seuraa tahtiairoa. Täällä ei kukaan saa päästä helpolla, komensi evakkojoukkue Kirvun Vilkkaan perämies Ville Salminen Mommilanjärven soutelussa Hausjärvellä.

Eikä päässyt, joten tämä valkolippispäinen Katrikin yritti parhaansa, eikä tällä kertaa edes yrittänyt ottaa kameraa veneeseen, kuten neljä vuotta sitten.

Ei annettu periksi sodassakaan.”

Tosissaan puhisivat myös joukkueen mäntsäläläiset Heikki Hämäläinen, Markku Laine, Antti Hämäläinen, Markku J. Karjalainen sekä Mäntsälässä töissä käyvä Outi Örn sekä kahdeksan muuta soutajaa.

Rutistus palkittiin, sillä Kirvun Vilkas voitti paitsi ”evakkolähdön”, ylsi 16 vuoden parhaimpaan saavutukseensa soututapahtumassa, kun 11 kilometria taittui tuulisessä säässä ajalla 43:31.

– Upeat soutajamme löivät 36 kirkkovenekunnan joukossa pöytään päivän nopeimman ajan, iloitsi joukkueen kokoaja ja puuhamies Heikki Paajanen.

Mäntsälästä soututapahtumaan osallistuivat myös sälinkääläispainoitteinen Melankalastajat V, ajalla 50:24, sekä Mäntsälän Retki, ajalla 1:02:35. Melankalastajissa soutivat Antti Nousiainen, Aki Honkanen, Rainer Merivirta, Janne Jussila, Petri Salo, Jani Ruusunen, Mika Rajakari, Lauri Jussila, Toni Karlsson, Jani Jussila, Tapio Laisi, Arttu Jussila, Jouko Mäkinen, Juho Jussila sekä Iikka Laurikainen. Joukkueessa kaikki asuvat tai ovat kotoisin Mäntsälästä.

Retken joukkueessa soutivat puolestaan Esko Uusi-Simola, Pentti Rissanen, Pekka Puisto, Pirjo Häkkinen, Seija Isopahkala, Auli Uusitalo, Anneli Sorvari, Teuvo Peltonen, Mari Virta, Mika Holm, Markku Meronen ja Sami Uusitalo. Perää piti Jouko Koskinen.

Lisäksi mäntsäläläinen Kalle Vuori souti rivakasti edenneessä John Deere -joukkueessa, joka ylsi soudun toiselle sijalle ajalla 44:05.

– Mukava tapahtuma, kun emme soutaneet veren maku suussa. Tämä on hyvä joukkuelaji, jossa pitää soutaa samaan tahtiin, Teuvo Peltonen kuvaili Mäntsälän Retken joukkueen tunnelmia.

Hyvällä mielellä olivat myös sälinkääläismiehet soudun jälkeen.

– Keli oli jälleen upea ja joukkue oli hyvin tyytyväinen veneeseen sekä soutuun. pari ensikertalaista oli mukana. Ei rakkoja, Janne Jussila hehkutti.

Ja kiitos kysymästä, valkolippispäiselle tytölle tuli yksi rakko. Ja Salmisen komennossa tuli melkein myös veren maku suuhun.

Written by:

Ota yhteyttä