Vapaa-aika

Kaukalon nuorimmat vauhdissa

JÄÄKIEKKO Maalis-huhtikuussa kaikki ovat tervetulleita kokeilemaan jääkiekkoa.

Palaveri menossa. Pian päästään taitoharjoitteluun.

Arto Jussila

Joonatan Ikonen , 9, on pelannut jääkiekkoa sekä maalivahdin että pakin paikalla, nykyisin maalivahtina. Mäntsälän Jää-Tiikereiden 05/06 -joukkueen valmistautuessa taitoharjoitteluun, Joonatan puki ylleen maalivahdin varusteita.

– Tykkään kyllä pelata molempia paikkoja. Maalivahdin homma on vaikeampi, mutta kun saa kiekon kiinni, se tuntuu kivalta.

Kun Joonatanilta kysyy, eikö maalivahdin vastuu ole kenttäpelaajan vastuuta suurempi, Joonatan osoittaa olevansa varsin kypsästi ajatteleva nuori mies.

– Ei maali ole aina maalivahdin vastuulla, vaan myös puolustajien ja kaikkien kenttäpelaajien. Kaikkien pitää tehdä yhteistyötä, uskoa toisiin ja kannustaa toisia.

MJT 05/06 -joukkueessa pelaa 29 lasta, tyttöjä ja poikia. Tällä hetkellä tyttöjä on neljä.

Kausi on pian päättymässä ja osa pelaajista siirtyy vanhempaan ikäluokkaan. Joukkueenjohtaja Salina Parkkonen kertoo, että vaikka keväällä saatiin puolenkymmentä uutta pelaajaa, mukaan mahtuu vielä. Haitaksi ei ole, vaikka pelaajia olisi 35:n kieppeissä.

Jää-Tiikerit on lähdössä Porvooseen Uusimaa-turnaukseen 29. maaliskuuta neljällä joukkueella kahteen eri sarjaan. Korttelikiekkosarjassa pelaa kaksi joukkuetta, joissa on kiekkokoululaisia ja MJT07-joukkue sekä Uusimaa-liigassa kaksi joukkuetta, jotka kootaan MJT 05/06:sta.

Myös nuorimmissa ikäluokissa pelaaminen vaatii sitoutumista.

– Harjoituksia meillä on kaksi kertaa viikossa ja lisäksi kolmen viikon välein keskiviikkoisin taitojäät, jossa pääpaino on luisteluharjoittelulla. Taitojäiden päävastuu on valmennuspäälliköllä, kertoo Parkkonen.

Sarjapelien lisäksi pelataan harjoituspelejä sekä kaksi tai kolme turnausta kauden aikana.

– Joulun aikaan olimme Järvenpäässä Haukka-turnauksessa ja Uusimaa-turnaus on vielä edessä. Huhtikuussa menemme Vierumäelle. Joukkueella on muitakin tapahtumia. Pikkujoulujuhlaa vietimme Hartwall-areenalla KHL-pelissä. Se oli hieno tapahtuma lapsille, kertoo Parkkonen.

– Valmentajat ja huoltajat tulevat vanhempien joukosta, samoin kotipelien toimitsijat. Vanhemmat kuskaavat lapsia peleihin ja käytämme kimppakyytejä, kertoo Parkkonen, jonka oma poika Pette Kallonen , 8, aloitti pelaajauran viime syksynä.

Vaikka jääkiekko vie aikaa, Pette pelaa myös sählyä ja jalkapalloa sulan maan aikana.

Pelaajien vanhemmat ovat monessa mukana.

– Menemme eteenpäin kuitenkin täysin lasten ehdoilla, huomauttaa Parkkonen.

Maalis-huhtikuussa joukkueen harjoituksiin ovat kaikki ikätoverit tervetulleita kokeilemaan, miltä jääkiekko tuntuu. Kotona saadaan sitten rauhassa miettiä, lähdetäänkö mukaan toimintaan. Kokeilijalla pitää vain olla ristikkokypärä, luistimet, pelihanskat ja maila, mutta myös lainavarusteita joukkueelta löytyy.

Tiedusteluja voi lähettää sähköpostisoitteeseen [email protected]

Mitä maksaa?

MJT 05/06 -joukkueissa pelaavien jäämaksu on 60 € kuukaudessa/pelaaja. Seuramaksu on 110 € vuodessa ja se sisältää pelipaidat, jäsenmaksun ja lajipäällikön palkkion.

Jokainen hankkii itse pelivarusteet. Lasten harrastuksessa ovat mukana myös vanhemmat ja koko perhe. Talkootyötäkin on tarjolla. On muun muassa myyty pipareita ja kerätty näin varoja kulujen kattamiseen. On hommattu sponsoreita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat