Paikalliset

Kaukalammen koulu myydään 181 000 eurolla

Kaukalammen koulu siirtyy yksityiseen omistukseen.

Arto Jussila

Kunnanhallitus hyväksyi Kaukalammen tyhjilleen jääneen koulun myynnin 181 000 euron kauppahinnalla. Tekniset palvelut sai koulukiinteistöstä kolme ostotarjousta.

Ostaja on Hannu Salin, joka sopimuksen mukaan maksaa kymmenesosan kauppahinnasta käteisellä kaupanteon yhteydessä. Loppu kauppasumma 162 900 euroa maksetaan käteisellä viimeistään 30. huhtikuuta 2014. Hannu Salinin tarkoituksena on yhdessä vaimonsa kanssa yksityisasumisen lisäksi harjoittaa kiinteistössä kurssi- ja koulutustoimintaa. Heillä molemmilla on koulutustaustaa ja vaimolla on oma koulutusyritys. Kaukalammen tilat mahdollistavat kurssitoiminnan järjestämisen hyvin. Myös irtaimisto soveltuu kurssitoimintaan.

Toisesta luokkatilasta on tarkoitus tehdä luentosali korokkeineen. Lisäksi uudet omistajat aikovat tehdä koulun tiloihin pari-kolme pienempää ryhmätyötilaa. On myös mahdollista, että Kaukalammen koulun tiloissa pidetään kansalaisopiston kanssa yhteiskursseja iltaisin ja viikonloppuisin.

Toiseksi korkein ostotarjous oli tuhat euroa pienempi. Tarjouksen tehneet olisivat hankkineen koulun perheen yksityiskäyttöön ja remontoineet sen perinteisin menetelmin ja rakennuksen ikää kunnioittaen.

Kolmas ostajaehdokas tarjosi koulusta 50 000 euroa. Ostaja suunnitteli kouluun muun muassa galleriaa piharakennukseen ja pihalle veistospuistoa.

Ostajaehdokkaalla oli hahmotelmia myös kesäkahvilasta. Pihan keinut ja kiipeilyteline olisivat jääneet kunnan lasten leikittäväksi.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat