Viihde

Mäntsälän Kalle Jussila Tangofinaaliin

- Olen lähtenyt tähän musiikkihommaan vaimon suoranaisesta painostuksesta - "sulle on lahja annettu, niin käytä sitä, niin muutkin ihmiset saavat nauttia siitä", Kalle Jussila sanoo.

Kari Martiala

Tangomarkkinoiden Tangolaulukilpailuun osallistui tällä kaudella kaikkiaan 304 artistia, joista valikoitui nettiäänestykseen 30 nais- ja 30 mieslaulajaa. Netti ratkaisi Turun semifinaaliin päässeet 32 artistia.

Lauantaina Turussa kauppakeskus Hansassa koetussa semifinaalissa Seinäjoen finaaliin valittiin kuusi naista ja kuusi miestä, yksi heistä on mäntsäläläinen 52-vuotias Kalle Jussila.

Jussilalla on takanaan pitkä historia musiikin parissa.

– Se on niin pitkä, että olen ehtinyt pitää kaksi kymmenen vuoden taukoakin. Kun sitten polvet menivät muissa töissä, totesin, että haasteet ja ääni ovat edelleen tallella, joten nyt mennään näillä, hän sanoo.

– Mielenkiinnolla odotan miten tämä kilpailu etenee, koska kaikki osa-alueet, joita olen lähtenyt uudestaan rakentamaan musiikillisen ammatin puolella, ovat loksahtaneet paikoilleen. Olen tehnyt oikeita asioita. Meillä on hyvä oma bändi, Kalle Jussila & Co. Olemme panostaneet paljon äänentoistoon ja päässeet esiintymään isoille lavoille.

– Kilpailu on jo nyt tuonut meille paljon uutta. Ihmiset tulevat juttelemaan, katsomaan ja kuuntelemaan meitä keikoille juuri tämän ansiosta.

 

Lähipiiri on suhtautunut Kallen kilpailemiseen positiivisesti.”

 

Turun Semifinaali sujui Kallen mukaan mallikkaasti.

– Ensin pelkäsin, että ensimmäiseen kappaleeseen tulee liikaa latinkia, mutta se pysyi kuitenkin hanskassa. Vaikka olen kiertänyt lavoja 30 vuotta, niin siitä huolimatta tuli sellainen pieni vipinä. En pelännyt omaa suoritusta tai jännittänyt, mutta se kilpailun tunnelma ja toiset laulajat aiheuttivat erilaisten tunteen. Yleisön joukossa oli vielä tuttavia ja kannustusjoukkojakin.

Muutaman vuoden tauon jälkeen Tangomarkkinoilla valitaan tangokansalle jälleen sekä uusi kuningatar että kuningas.

– Se on ainoa oikea malli. Naiset ja miehet laulavat tangoa eri tavalla. Sekä miesten, että naisten joukossa on loistavia tangolaulajia, mutta ei heitä voi keskenään verrata ja laittaa samalle viivalle.

Kalle kertoo, että Mäntsälässä hänen kilpailemisensa on otettu hyvin vastaan.

– Tangokilpailun nettiäänestysvaihe oli aika kiva, siihen meni itsekin aika syvälle ja seurasin tarkasti miten se eteni. Mäntsälässä ihmisiä tavatessa puhe kääntyy aina näihin kisoihin. Kannustus ja kaikki viestit mitä olen saanut ovat tosi tärkeitä. Sinne vaan kaikki Seinäjoelle kannustamaan.

Tangokuningattaren tittelistä kamppailevat 11.7.

Mia Leivo, Ylöjärvi

Marianna Närhi, Tampere

Mervi Kovero, Seinäjoki

Heidi Pakarinen, Lahti

Netta Skog, Koisjärvi

Johanna Louhivuori, Helsinki

Tangokuningas valitaan tästä joukosta 13.7.

Leif Lindeman, Äänekoski

Bablo, Sauvo

Kyösti Mäkimattila, Paattinen

Kalle Jussila, Mäntsälä

Tero Heikari, Kouvola

Teo Turunen, Kitee

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat